Gimnastica picioarelor

- Pentru dezumflarea picioarelor – culcat pe spate cu braţele de-a lungul corpului ridicăm un picior şi-l îndoim, rotim apoi talpa piciorului.
- Pentru subţierea picioarelor – cu mâinile pe şolduri, îndoim piciorul şi aducem genunchiul pe cât posibil mai sus, spre piept.
- Pentru alungirea picioarelor – cu picioarele depărtate ne aplecăm în faţă; cu mâna stângă atingem piciorul drept şi invers, fără a îndoi genunchii.
- Pentru muşchii coapselor – cu mâinile pe şolduri aruncăm piciorul spre spate îndoind genunchiul.
- Pentru genunchi şi supleţe – cu braţele întinse în faţă, facem flexiuni pe vârful picioarelor; din poziţie şezândă un picior se îndoaie, celălalt se alungeşte şi invers.
- Pentru pulpe şi glezne: cu mâinile pe şolduri, încercăm să umblăm cu vârful picioarelor îndreptate pe cât posibil spre interior.
- Pentru subţierea gleznelor: cu mâinile pe şolduri se îndoaie un picior şi se apasă puternic pe vârful piciorului.
- Apăsăm bine pe gleznă cu degetele apoi pe partea exterioară a tălpii; presiunile mai mari se vor face cu degetul mare.
- Pentru talpă – presăm cu pumnul strâns şi apăsăm din când în când şi cu degetul mare interiorul acesteia.
- Pentru activarea circulaţiei sângelui în bolta plantară – sub talpă se pune un rulou de lemn pe care-l rulăm timp de câteva minute. Mult mai eficace decât ruloul de lemn este aparatul special format din mai multe rulouri pe care ni-l putem procura din comerţ.

Un comentariu For This Post I'd Love to Hear Yours!

  1. carmen dragomir spune:

    de cind stau acasa cu fetita mea de 1 an si 6 lung m-am ingrasat la picioare si coapse ce sa fac sa slabesc as vrea o dieta pe care sa o tin ptr ca efort fizic nu prea am cum sa fac .si mi-am pierdut orice speranta de a

Lasa un comentariu I'd Love to Hear Yours!