Exercitii de gimnastica pentru fortificarea muschilor pectorali

- Respiraţia. Cu picioarele depărtate şi braţele de-a lungul corpului se ridică braţele drepte vertical, inspirând, apoi se readuc uşor expirând.
- Presarea palmelor. Din poziţie verticală cu braţele lateral, cu coatele îndoite lipite faţă în faţă, se presează energic palmele una de cealaltă, se răsucesc apoi cu vârful degetelor spre piept. Se coboară braţele şi se scutură; se reia exerciţiul de 8 ori.
- Împingerea coatelor. Aşezate cu picioarele încrucişate şi cu mâinile sprijinite pe ceafă, ducem mâinile deasupra capului lipind palmele, apoi împingem energic coatele înapoi. Facem aceeaşi mişcare, dar cu mâinile la spate. Repetăm de 10 ori fiecare poziţie.
- Arcuri. Din poziţie verticală se duc braţele înainte apoi lateral, în sus şi se lovesc palmele deasupra capului. Mişcările se execută de 6 ori, lent, curgător, însoţite de respiraţii profunde.
- Morişca. Cu picioarele depărtate, cu un braţ sprijinit pe şold se roteşte celălalt braţ prin înainte de 3 ori, apoi înapoi de 3 ori. Exerciţiul se execută în continuare cu celălalt braţ.
- Broasca. Din poziţie verticală cu braţele ridicate deasupra capului, se execută mişcări asemănătoare înotului bras. La ducerea braţelor lateral capul se lasă uşor pe spate, se inspiră repede şi profund. Când braţele se duc înapoi se expiră ţuguind buzele. Acest exerciţiu în afară de acţiunea muşchilor toracici întăreşte şi muşchii buzelor.
- Rotirea umerilor. Din poziţie şezând, cu picioarele încrucişate şi braţele îndoite cu mâinile pe piept şi cu coatele lipite de trunchi se execută rotiri ale umerilor, în sus, în spate, înainte; se reia exerciţiul de 5 ori.
- Cu o carte în fiecare mână se ridică braţele deasupra capului apoi se încrucişează mâinile la spate. Se repetă de 10 ori.

Lasa un comentariu I'd Love to Hear Yours!