Cura de dezintoxicare

Written by Admin

 | Recomanda unui prieten

Topics: Sanatate

Oboseala este soneria de alarmă care ne anunţă că s-au acumulat toxine în organism, căruia îi modifică ritmul normal, influenţând negativ circulaţia sângelui şi schimbările interne.
Toxinele mai pot fi cauzate de o viaţă sedentară, fără gimnastică, de o alimentaţie nepotrivită, cu plusuri sau minusuri de alimente absolut necesare unei bune funcţionări ale uzinei noastre interne, de o respiraţie insuficientă, de un consum mare de medicamente sau de băuturi alcoolice, de nopţi pierdute, de fumat exagerat.
Cura se aplică timp de o săptămână sau chiar 10 zile: dimineaţa vom lua pe stomacul gol, o lingură plină cu ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline, care face un pansament gastric şi micşorează colesterolul din sânge.
Pentru bilă, un excelent depurativ este o linguriţă de sulfat de sodiu, dizolvat într-o ceaşcă cu apă călduţă (ceaşcă de cafea) înainte de micul dejun (din când în când).
În tot acest timp ne hrănim uşor cu alimente proaspete: lapte, iaurt, brânzeturi nefermentate, zarzavaturi fierte sau crude: salată verde, varză crudă tăiată subţire, gulii verzi sau de toamnă, morcovi raşi sau sote, spanac, urzici, ştevie (piure), păpădie, măcriş, untişor, ţelină rasă amestecată cu brânză de vaci sau cu ulei, lămâie şi iaurt ori cu maioneză falsă (din iaurt şi o lingură de muştar amestecat cu ulei şi puţină miere de albine), sote de ţelină cu puţină ceapă tăiată mărunt şi o lingură de bulion de ardei roşii; varză de Bruxelles (sote), mâncare de praz, supe de zarzavat, ghiveci din toate legumele în care tăiem şi un măr, mazăre, fasole verde, ridichi rase (salată) sau sote de gulii cu bulion.
Dimineaţa putem bea suc de fructe sau de legume, compoturi şi vom consuma cât mai puţine făinoase şi dulciuri.
Deşi toate fructele şi legumele au vitamine, vom face în acest timp şi o cură de vitamine: A, B, C, D şi E.
Uneori putem lua chiar untură de peşte. Untura de peşte este un excelent “balsam”: dizolvă colesterolul din sânge, vindecă rănile de pe mucoase şi întăreşte organismul.
Astfel, evitând tocăturile, afumăturile, mâncărurile grase, conservele, sosurile picante, alcoolul, tutunul, vom reuşi să ne dezintoxicăm şi vom putea constata schimbările chiar pe tenul nostru. El va fi mai proaspăt şi mai transparent, cercănele se vor face aproape invizibile şi sângele viu colorat se va reflecta în obraji.

Lasa un comentariu I'd Love to Hear Yours!